Back to the top
X

Over Caramel

Over Caramel

Caramel is een jong productiehuis opgericht in het najaar van 2018 door Manten Van Gils en Eva Meyer.

Caramel wil een plek zijn waar creatieve hersenspinsels gekneed worden, waar samenwerkingen ontstaan en waar nieuw talent een platform vindt. Maar bovenal wil Caramel projecten maken die blijven plakken.

Zoals #Letters bijvoorbeeld, waarbij een componist en een dichteres, zonder voorafbepaald kader, met elkaar in gesprek gaan – elk vanuit zijn eigen taal. Het resultaat is een mysterieuze, beklijvende voorstelling met ZoĆ« Croegaert en het Raphaela kwartet.

Of Aminorella, een onverschrokken prinses die je verleidt waar je bijstaat. Zij laat je alle hoeken van de jazz zien! Een aanstekelijke voorstelling voor jong & oud, voor het geoefende oor en voor de proever. Aminorella wordt gerealiseerd met de steun van de Belgische taxshelter.

Voor Caramel vetrekt het creatieproces steeds vanuit de muziek. Muziek die zich niet in een hokje laat wringen, en voor de meeste uiteenlopende formaties: van strijkkwartet tot symfonisch orkest, van jazzcombo tot bigband. Voor Caramel is het belangrijkste: hoe groot is de kleefkracht?

Blijft dus gerust nog even plakken op deze stek, en ontdek onze getalenteerde bands en onze nieuwste creaties.

En get in touch!